maandag 15 februari 2021

Onze geniale hond

Dat jouw hond vele malen meer felicitaties op facebook krijgt als ze jarig is dan jijzelf is natuurlijk logisch. Die aandoenlijke ogen, wie kan daar nu tegenop!
Toch heb ik dit facebookgebeuren met enige verbazing gade geslagen, omdat ik weet dat zelfs onze hond maar een hond is. Ze heeft weinig intellectuele bagage meegekregen van moeder natuur en daardoor heeft ze het ontwikkelen van bepaalde talenten moeten laten liggen.  
Echter er zijn een paar uitzonderlijke slimmigheden die ze zich eigen heeft weten te maken, te weten: 
-als ze gefrustreerd is over wat dan ook loopt ze naar de oud-papier-bak en vist ze er een doosje, kartonnetje of papier uit, die ze vervolgens helemaal aan gort scheurt. Lucht enorm op en daar kunnen wij mensen wat van leren. 
-bij 't ontbijt heeft ze geleerd dat ze pas eten krijgt als de boterhammen omhoog springen uit de broodrooster. Een Pavlov reactie, geen talent. 
Het enige talent dat ze heeft meegekregen van moeder natuur is de gave om konijnen op te sporen. Helaas kunnen we daar soms weleens een spel van maken maar serieus op konijnenjacht gaan zit er niet in. Ze houdt 's morgens bij het ontbijt haarfijn de broodroosteractiviteiten in de gaten. Natuurlijk gaat ze daarbij wel even op de deurmat zitten, want je wollige kontje zou eens kunnen afkoelen op de onverwarmde houten vloer! Soms horen we haar een klein beetje janken, een getalenteerde dramaqueen is ze wel, als ze de spanning niet goed aan kan en zodat wij weten dat ze hoge verwachtingen heeft van het moment. "Poink!" Onze Paula springt met vier poten tegelijk een gat in de lucht. Een minuut later knabbelt ze de brokjes naar binnen en vijf minuten later rolt ze zich lekker op in haar dekentje op de bank. Het regent buiten dus voorlopig is ze niet thuis voor een wandelingetje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.