maandag 19 juli 2021

Texel à la campagne


Herken je dat gevoel dat je er even tussenuit moet? 
Iedereen gaat met vakantie en je denkt dat je er ook aan toe bent; de relatie loopt al even niet meer zo lekker, de sleur breekt je op, het is te mooi weer om te werken en je verlangt naar een frisse start. In de Museumkamer hebben we een gast voor wat langer dan één of twee dagen, dus daarvoor hoeven we ook even niet thuis te zijn. 
Wat gaan we doen, waar gaan we heen en waarom niet een nachtje in de tent! Zo gezegd zo gedaan. 
Op een kleine camping in het hoge noorden van Texel is er een plekje vrij. Alle campingspullen zijn bij elkaar verzameld, in de supermarkt snel wat lekkere dingetjes gekocht en bij de Gamma nog twee campingmatjes in de aanbieding gescoord. Alles past perfect in de bakfiets en de selfmade jutkar achter de fiets. Na een heerlijke tocht rijden we de parkeerplaats van Ezelcamping De Volharding op en de eigenaresse komt er al snel aan om tekst en uitleg te geven. Ze brengt ook met de kruiwagen nog even een tafel en twee stoelen. We installeren ons en omdat de zon nog even op zich laat wachten op onze plek onder de bomen besluiten we de omgeving uit te checken. Perfect vakantieweer is het en we hebben er zin in. Al snel bevinden we ons à la campagne de Texel! Waar je ook kijkt is boerenland met stroken wilde bloemen en prachtige zichtlijnen. Een lust voor het oog! En ja; de wat weggeëbte  romantische gevoelens weken bij mij al snel los en we maken een selfy van ons tweetjes en ik vraag mijn lief ook eens een foto van mij te maken als ik in de wilde bloemen sta. Gek genoeg geen bijtje te zien maar dat mag de pret niet drukken. Het is warm en na een tijdje lopen denken we in de verte de IJsboerderij te herkennen. Hoewel we allebei nog geen zin hebben in een ijsje zou dit het vakantiegevoel wel ten goede komen, dus we lopen resoluut op ons doel af. Een totaal doorgedraaide veldleeuwerik vergezelt ons onderweg met zijn iele gefiedel in de lucht. Echter, dichterbij gekomen wijst niets in de richting van IJsboerderij Labora , maar ook dat kan ons goede humeur niet klein krijgen. We lopen door en denken via een rechts omtrekkende beweging dan toch eindelijk langs de ijsverkoop te komen en zo ook weer terug op de camping, maar we slenteren in het veld al snel een doodlopend zandpad in dat eindigt bij een sloot die net te breed is om overheen te springen. Paula is inmiddels oververhit geraakt en nadat ze eerst ergens in de greppel onder de aardappelplanten was gaan liggen hijgen staat ze nu voor we er erg in hebben plotsklaps tussen het kroos in de sloot. Nergens kunnen we het watertje over en we besluiten er dan maar doorheen te gaan. Na dit avontuur kan ik zelfs nog wat jutten uit het zand van het tractorspoor van een andere boer. Via dit onbekende erf duiken we uiteindelijk weer op bij de openbare weg. Ons bleef een waakhond bespaard en ook een woedende boer met hooivork in de aanslag.
Het meegenomen brood met Franse kaasjes en andere versnaperingen gaan er wel in en le vin blijft ook niet onaangeroerd. Texel à la campagne is prachtig! Na ook nog eens een heerlijke douche kijken we voldaan naar de ezeltjes, nemen we nog een slokje en constateren dat dit wel het echte vakantiegevoel is. Al vroeg liggen we in de slaapzaak en we nemen een snurkende buurman en de geluiden van de ezels in het schuurtje naast ons die lijken op een kettingzaag die je maar niet aan de praat krijgt voor lief. Ook blijkt de trui in het kussensloop net iets te karig te zijn om goed op te liggen, maar ondanks dat alles slapen we toch redelijk voor een eerste nachtje.
Om 8:30 uur worden we wakker. De ezelgeluiden zijn beperkt gebleven tot de sputterende zaaggeluiden. De buurman snurkte gelukkig niet de hele nacht maar kennelijk alleen in de lichte slaap 's avonds en vanmorgen vroeg. 
Kortom het was allemaal super geslaagd. En nu weer lekker naar huis.
 















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.