Follow by Email

vrijdag 23 augustus 2019

Duizend maal dank!

Woensdag zaten we met de verhuurster Ada en haar dochter Marinka bij de notaris in Den Burg.
Het pand op Burgwal 20 hebben we inmiddels ruim twee jaar van Ada gehuurd.
Het gebouw past ons als een handschoen. Het is een verademing om zoveel ruimte te hebben voor al ons werk, nadat we 10 jaar lang heel klein gewoond hebben samen met de kunstwerken.
De muren van de galerie hebben we strak wit laten stuken, in een weekend met kinderen en handige aanhang hebben we een houten vloer gelegd over de jaren 80-vloerbedekking, er is een gastenverblijf gemaakt en een bibliotheek. Kortom: er is het nodige verbouwd om er een goede woning met galerie van te maken. We wilden het dus heel graag kopen.
Vervolgens met een sluitend financieel plan naar de bank! Maar de banken gaan uit van een bepaalde levensstandaard en houden geen rekening met mensen die hun leven anders willen inrichten, die niet in een hokje passen. Dus geen hypotheek. We bespraken dit met Ada en zij aarzelde geen moment om ja te zeggen op het plan bij haar een onderhandse lening af te sluiten.
In één woord geweldig! Haar vertrouwen en het feit dat ze ons deze droom gunde maken haar tot een hele lieve, bijzondere vrouw. Zulke mensen maken de wereld een stukje mooier!


1 opmerking:

  1. Wow! Geweldig nieuws voor jullie! Gelukkig bestaan er nog van die meedenkende mensen. Heel veel succes!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.