Follow by Email

maandag 19 november 2012

De portugese Paula wordt 'juthond' op Texel.
 
Dit is het verhaal van Paula, een portugese podenco-mix die we via de stichting podencoworld uit Portugal hebben geadopteerd. Het gebeurt niet vaak dat ze de achtergrond weten van een hond, maar in dit geval wel;
Ze was slechts een paar dagen oud toen ze op straat gevonden werd. Een organisatie die zorgt voor straathonden in Portimao heeft haar opgehaald en met de fles grootgebracht, met een maand of 5/6 is ze geadopteerd door een mevrouw en ze heeft daar een zeer gelukkig tijd gehad, helaas overleed deze dame plotseling, haar kinderen hebben de hond op straat gezet. Ze kon nauwelijks overleven en gelukkig was er iemand die haar vond en naar de dierenarts meenam en daar hebben ze de chip gevonden. Door na te gaan waar de chip geplaatst was zijn ze achter de organisatie gekomen en is ze via hun in een pleeggezin geplaatst.
Na een paar weken is ze daar ontsnapt samen met een andere hond, haar grote vriend, en zijn ze aan het zwerven gegaan, ze zijn toen naar het asiel gebracht en daar heeft Podencoworld haar ontdekt, Holly genoemd, en op hun website gezet, omdat ze lief en plaatsbaar is.
 
Hier op Texel gaat het heel goed met haar. Ze leert snel wat mag en niet mag. Inmiddels kan ze al met onze twee katten overweg, maar Achmed zat de eerste paar uren voor de zekerheid in de gootsteen en Toni smeerde hem naar buiten. Vanmorgen kwamen ze toch tevoorschijn en na wat raken klappen van Toni vanuit zijn doos in de hal is het nu duidelijk hoe de verhoudingen liggen. De schapen en het konijn zijn nog niet veilig. Daar gaan we de komende tijd aan werken. Dus loslopen in de tuin nog even niet, want ze springt zo over het gaas. Het is een fantastische hond. Lijkt een beetje op een hyena (Goossens lievelingsdier hihi), ze heeft veel energie dus een flinke juttocht is geen probleem. Hieronder foto's van de aankomst van het vliegtuig uit Faro op het vliegveld van Rotterdam, foto's van het wachten, met Paula op de veerboot naar Texel, en nog net op tijd voor 'boer zoekt vrouw' op de anti-kraakboerderij. Paula had al snel door dat die stoel haar plek is voortaan. Het was een lange dag. De eerste nacht ging goed, maar voor de zekerheid was Goossen met het dekbed op de bank gaan slapen beneden. Ze sliep de hele nacht en ging om een uurtje of 4 vanochtend even eten en drinken.
We verheugen ons op de vele juttochten en wandelingen met haar! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten