Follow by Email

dinsdag 9 augustus 2011

Deze nieuwe grote lamp is bijna af.
Het begon met het vinden van de kapotte lichtblauwe jerrycan en een plank met een mooie kromming als 'ruggewervel'. Ik maakte het geraamte van dik ijzerdraad en twee aluminium strips.
Het lichtblauwe gejutte touw was precies de goede kleur voor de opening boven. Het geraamte heb ik met papier-maché dichtgemaakt. Door het gebruik van Pretex wordt het hard als polyester.
Met acrylverf beschilderd. Onderlangs gekleurde plasticjes van allerlei vondsten als een soort tentakeltjes. In eerste instantie dacht ik aan een vis met een blauwe kop, maar toen bezoekers het woord pijlinktvis lieten vallen begon ik anders tegen het object aan te kijken en werd het van een pijlinktvis uiteindelijk een garnaalachtig zeedier met de blauwe ton als schijnvoorkant, zoals sommige zeedieren hebben om hun prooi te verrassen. Ik ben hem nu aan het afwerken en inmiddels heb ik nog wat kleine veranderingen toegevoegd die hem net wat spannender maken. Binnenkort op mijn andere blog het eindresultaat van een proces van ongeveer anderhalve maand; van het vinden tot het uiteindelijke lichtgevende object.

1 opmerking:

  1. En nu hangt er ook nog een soort van kreeft onder aan zijn nepkop! een superspannend lichtobject Maria!
    Goossen.
    Hebben zeedieren niet juist een nepkop om hun vijanden, en niet hun prooien, in verwarring te brengen? Whatever, zelfrs het meest onvoorstelbare waart door de diepzeeen. Ik kijk nergens meer van op! ;)
    Goossen

    BeantwoordenVerwijderen